***

25 септември 2020
петък
19.00

Камерна зала "България"

Вокален рецитал на
дуо "Колаж"

с участието на
Атанас Кръстев - виолончело

В програмата:
Габриел Форе, Борислава Танева,
Георги Арнаудов, Стефан Драгостинов,
Албена Врачанска, Чайковски

***
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община
Фестивалът е носител на лейбъла за качество "Европа за фестивалите, фестивалите за Европа" на Европейската фестивална асоциация
***

25 септември 2020
петък
19.00

Софийска градска художествена галерия

"Картини от една изложба"
от Мусоргски

с
Константин Костов - пиано
Димитър Карамфилов - контрабас
Христо Йоцов - ударни

Честване на 60 г. Христо Йоцов

***

 
Програмата на концерта представя някои добре познати и обичани от публиката песни от Чайковски и Форе, които обграждат няколко нови, рядко изпълнявани и премиерни български вокални цикли, открехващи портал към различни творчески светове.

Композициите на Борислава Танева, Георги Арнаудов (световна премиера), Стефан Драгостинов и Албена Петрович-Врачанска са само акустични фрески, в които се долавят есенния полъх на бавен листопад, спомен за любови и отминали времена, шепоти и вик от молитви и седенки. Отвъд звука остава лутането и разпада, времето и вечността,надеждата и радостта, които продължават и след есента.

***
В уникалната атмосфера на акварелите на Константин Щъркелов "Картините" на Модест Мусоргски, ще бъдат представени по един оригинален начин, абсолютно не повлиян от опитите, правени до сега от различни музиканти и групи.

Тук освен в качеството си на аранжор и пианист, Константин Костов е и съавтор. Заедно с Христо Йоцов (ударни инструменти) и Димитър Карамфилов (контрабас) максимално успяват да пресъздадат образите на целия цикъл в един модерен вариант, актуален за нашето време и стилово обогатен, тъй като тримата музикални партньори са изключителни импровизатори и блестящи музиканти със сериозен поглед върху класическата музика и успешно музицират в сферата на CROSSOVER.

Този концерт не е за пропускане от почитателите на джаза и класическата музика и е по повод на 60-годишнината на именития ни  композитор, перкусионист и преподавател проф. Христо Йоцов - на 25 септември от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.


***