***

26 септември 2020
събота
11.00

Камерна зала "България"

Матине

Клавирен рецитал на
Марин Гонев

В програмата:
Бетовен, Алексис Вайсенберг, Васил Казанджиев


***
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община
Фестивалът е носител на лейбъла за качество "Европа за фестивалите, фестивалите за Европа" на Европейската фестивална асоциация

***

26 септември 2020
събота
19.00

Камерна зала "България"

Сцена на младия музикант

Клавирно дуо
Зала Кравос-Вал Кравос (Люксембург).

В програмата:
Шуман, Албена Врачанска,
Скрябин, Равел, Вила-Лобос

***

***

26 септември 2020
събота
19.00

Зала НМА "Проф. Панчо Владигеров"

Сара Паносян - цигулка
Теодора Атанасова - виолончело
Георги Бойкин и Инес Симеонова - пиано

В програмата:
Дебюси, Прокофиев

***
 
 
Зала Кравос изпълнява и камерна музика с различни състави. Свири в клавирно дуо с по-малкия си брат - пианиста Вал Кравос, с който заедно имат успешни концерти. Двамата музиканти получават диплом за специалност камерна музика в Консерваторията на Люксембург и в момента подготвят запис на албум с музика за пиано на четири ръце.

Зала Кравос е родена в Словения през 2002 г. Започва уроци по пиано на петгодишна възраст в Люксембург, където живее със семейството си. На шест години постъпва в Консерваторията на град Люксембург, на осем години изнася солови рецитали. Получава дипломи за завършено обучение по пиано и музикална теория. Между 2012 и 2016 г. учи във Висшия колеж за музика "Кралица Елизабет" в Белгия в класа на Мария Жоао Пиреш, по-късно в класа на Луис Лортие. След успешно издържан изпит получава диплом за млад артист през 2018 г. Макар и само на 16 години, заради изключителните си постижения е приета да учи в Кралския колеж за музика в Лондон при Норма Фишер. Лауреат е на няколко национални и международни конкурси във Франция, Люксембург и Съединените щати. Поканена е да свири в Карнеги Хол през 2016 г. Изнесла е концерти в седемнадесет страни, включително Китай. Участва в редица майсторски класове на известни пианисти, както и във фестивали в Белгия, България, Германия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Словакия, Словения и Швейцария. Зала Кравос записва първия си солов албум в Германия през 2017 г. Той получава ласкави отзиви от критиката и е представен от радиостанции за класическа музика в няколко европейски страни.


***